Parhaat TV-sarjat kautta aikojen

 

Vuosi 2016 ei ole ollut mieluisa kriitikoille, ennustajille ja erilaisille asiantuntijoille. Ensin Brexit meni asiantuntijoilta ohi, sen jälkeen Portugalin jalkapallomaajoukkue voitti Euroopan mestaruuden vastoin asiantuntijoiden ennusteita ja viimeisin Donald Trumpin shokkivoitto vei kaiken uskottavuuden näkyviltä kommentaattoreilta.

Emme siis voi syyttää ihmisten skeptisyyttä ”kriitikkoja” kohtaan. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, koska tässä artikkelissa listaamme kaikkien aikojen parhaat TV-sarja ja uskomme mielipiteidemme olevan samalla linjalla lukijoiden kanssa.

Simpsonit

Jo vuodesta 1989 itsenäisesti pyörinyt Simpsonit animaatiosarja jaksaa vihastuttaa ja ihastuttaa katsojia sukupolvesta toiseen. Oli miten oli, Simpson-sarjasta on syntynyt FBI agent working on his computer in officemaailmanlaajuisesti hyväksyttyjä sanontoja, termejä, ideoita ja jopa uskontoja.

Homer Simpsonia pidetään yhtenä viihdemaailman vaikuttavammista henkilöistä, vaikkei Homer ole edes oikea henkilö. Hänen kuuluisa ”Doh” huudahdus löytyy jopa Oxfordin kansainvälisestä sanakirjasta. Palataksemme Donald Trumpiin, Simpsonit ennustivat jo vuonna 2000 Trumpin nousevan Yhdysvaltojen presidentiksi.

Frendit

Kuka olisi uskonut vuonna 1994, että Frendit sarjasta tulisi kansainvälisesti tunnettu televisiosarja, jonka loppua ei kukaan halunnut nähdä? Itse asiassa suomen kieli rikastui yhdellä lainasanalla, kun ”Friends” sana käännettiin ”Frendeiksi”. Sarjassa seurataan New Yorkissa asuvien kuuden ystävän elämää. Rachel, Ross, Joey, Phoebe, Monica ja Chandler jakoivat yhdessä suuren asunnon ja kamppailivat arkisen elämän haasteiden kanssa naurun, kyyneleiden, rakkauden ja vihan avustamina.

Frendien viimeistä jaksoa katsoi Yhdysvalloissa noin 70 miljoona ihmistä kertoen sarjan suosiosta. Valitettavasti ainoastaan Rachelia esittävästä Jennifer Anistonista tuli myöhemmin kovan luokan Hollywood näyttelijä.

Twin Peaks

Maailmassa ei ole yhtäkään niin kummallista televisiosarjaa kuin Twin Peaks. Sarja oli niin kummallinen, että sen miljoonat katsojat eivät myöntäneet, ettei heillä ollut aavistustakaan mistä sarja kertoi tai mikä sen lopullinen juoni oli. 80- ja 90-luvulla pyörinyt sarja sai kriitikoilta ylistystä yhtenä kaikkien aikojen parhaana draamasarjana.

London, UK - June 14, 2016: A studio shot on a white background of the fantasy drama series Game of Thrones DVD boxset featuring four of the first five seasons. All the books were written by George RR Martin while the series was created by David Benioff and DB Weiss and produced by HBO.

Sarjassa FBI agentti pyrkii selvittämään nuoren naisen mystistä kuolemaa, mutta jostain syystä sarjassa päädytään mitä oudoimpiin metafyysisiin kysymyksiin ihmisen olemassaolosta.

Game of Thrones

Tiedämme, että Game of Thrones on uusi TV-sarja, mutta me ennustamme sen olevan tulevaisuudessa yksi yllämainittujen sarjojen veroinen menestys. Toisaalta syytäkin olisi koska vuodesta 2011 lähtien pyörinyt sarja on kaikkien aikojen kallein TV-tuotanto. Keskimäärin kahdeksan miljoonaa dollaria per jakso maksava Game of Thrones pitää sisällään seitsemän kautta.