Tosi-tv kerää enemmän katsojia kuin koskaan ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan

Reality television eli niin sanottu tosi-tv on nykyään yksi katsotuimmista televisioformaateista. Erilaiset tosi-tv-sarjat keräävät jopa miljoonia katsojia ympäri maailman television tai muiden laitteiden, kuten imac 27:n ääreen katsomaan toinen toistaan viihdyttävämpiä sarjoja. Mene osoitteeseen mResell lukeaksesi lisää. Mikä tosi-tvssä sitten viihdyttää ihmisiä niin kovasti?

Tosi-tv eroaa elokuvista ja tavallisista sarjoista siten, että sen tapahtumat ja henkilöt ovat oikeita ihmisiä oikeassa tilanteessa. Kameraryhmät seuraavat heidän mukanaan videoiden kaikki tapahtumat. Toisinaan joitakin tosi-tv -formaatteja on syytetty käsikirjoittamisesta ja dramatisoinnista, mutta tietyllä tavalla tämä kuuluu kyseisen genren luonteeseen. Lisäksi tosi-tv-tähdiksi valikoituukin usein mahdollisimman potentiaalisesti dramaattisia henkilöitä, jotka pitävät huolen siitä, että ohjelmasta tulee mielenkiintoinen ilman käsikirjoittamistakin.

Tosi-tv näyttää elämää, jollainen on mahdollisimman kaukana tavallisesta

Tosi-tv ei yleensä kuitenkaan kuvaa tavallisten Tarmon ja Raisan himmailua kotona verkkareissa, vaan yleensä formaatin takana on jokin tarina, joka saa ihmiset kiinnostumaan toisten ihmisten elämään kurkkaamisesta. Nykyisin tosi-tv:ssä on mahdollista mennä naimisiin tuntemattoman kanssa ensi tapaamisella, saada lapsi tuntemattoman kanssa, suunnata paratiisisaarella bilettämään tai mennä naimisiin ulkomaalaisen kanssa määrätyn aikarajan sisällä. Tämän lisäksi jotkut tosi-tvt kertovat esimerkiksi julkisuuden henkilöiden elämästä ja tarjoavat oivan mahdollisuuden kurkistaa sellaiseen elämäntyyliin, joka on mahdollisimman kaukana normista. Lisäksi jotkut perheet ovat nousseet julkisuuteen oman tosi-tv-sarjan kautta. Tällaisia ovat muun muassa useat lyhytkasvuiset perheet sekä muutama meedio, joka pystyy kommunikoimaan jo menehtyneiden ihmisten kanssa ja välittää viestejä läheisille telkkarissa.